Image
Ulf Nolén blir ny vd för HSB:s Garantifond.
Ulf Nolén blir ny vd för HSB:s Garantifond. Bild: HSB

Ny vd för HSB:s garantifond

Bolag Ulf Nolén är ny vd för Stiftelsen HSB:s Garantifond. Han kommer närmast från uppdrag som tillförordnad CFO på HSB Projektpartner, som är HSB:s nationella nyproduktionsbolag. Ulf Nolén tillträdde den 1 januari 2019, och efterträdde Christer Weglin som gått i pension.
Publicerad den 9 Januari 2019

– Det känns bra för den viktiga verksamheten i HSB:s Garantifond att vi kan fortsätta hålla en hög kompetens för alla byggande föreningar. Med Ulfs Noléns bakgrund, kompetens och kännedom om HSB så borgar det för ett snabbt överlämnande och fortsatt utveckling av stiftelsen, säger Christer Berglund, styrelseordförande i Stiftelsen HSB:s Garantifond.
Stiftelsen HSB:s Garantifond (SHG) som bildades 1994, har till ändamål att lämna lån, bidrag eller annat stöd till HSB:s bostadsrättsföreningar som genom bortfall av avgifter har behov av ekonomiskt stöd. I praktiken innebär det att HSB köper de lägenheter i bostadsrättsföreningen som av någon anledning är osålda efter inflyttning i nybyggda bostadsrättsföreningar. Och täcker kostnader för osålda bostäder under sju år efter inflyttningen i bostadsrättsföreningens hus.

Sedan starten har HSB lämnat 300 garantier, vilket motsvarande produktion av 18 200 bostadsrättslägenheter med en sammanlagd produktionskostnad om 54 500 miljoner kronor. För närvarande förvaltar stiftelsen omkring en miljard kronor.
– Det är hedrande att få leda arbetet i HSBs garantifond. Med min mångåriga bakgrund inom det finansiella fältet hoppas jag att kunna bidra till Garantifonden fortsätter att leda till trygg bostadsutveckling, säger Ulf Nolén, ny vd Stiftelsen HSB:s Garantifond.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige