Image

Ny vd för bussterminalen på Cityterminalen

Bolag Efter åtta år som vd lämnar Claes Ericsson sin post på Stockholms Terminal, som ansvarar för bussterminalverksamheten på Cityterminalen, för att gå i pension. Styrelsen har utsett Micael Svensson till verkställande direktör från den första mars.
Publicerad den 24 Februari 2016
Micael Svensson. Bild: Jernhusen
Micael Svensson.

Micael Svensson är i dag affärsområdeschef för Godsterminaler på Jernhusen AB, en tjänst som han kommer att dela med sitt nya uppdrag för Stockholms Terminal AB.

- Jag har sedan min tidigare anställning hos SJ erfarenhet av att arbeta med persontransporter och ser fram emot att kunna utveckla terminalen för att underlätta ökat resande med buss, säger Micael Svensson.

Stockholms Terminal AB ägs av Stockholms Stad och Jernhusen AB. Bussterminalen vid Stockholms Centralstation utgör en viktig trafikknutpunkt i innerstaden och bidrar genom sin närhet till andra trafikslag vid Stockholms Centralstation till ett attraktivt utbud för pendlare och turister.

- Styrelsen tackar Claes Ericsson för sitt stora engagemang under åren som vd. Vi är glada att vi nu har kunnat knyta till oss Micael Svensson, som med sin erfarenhet och sitt starka kundfokus kan fortsätta utvecklingsarbetet, säger Ebba Agerman styrelseordförande i Stockholms Terminal AB.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige