Image

Ny vd efter mutbrottsdömde Lundgren utsedd

Karriär Olle Lundgren dömdes till fängelse i muträttegången i Göteborg. Nu har hans efterträdare på vd-posten på Egnahemsbolaget i Göteborg utsetts.
Publicerad den 15 September 2011
Pertti Heina. Pertti Heina.

Pertti Heina blir ny vd för kommunala Egnahemsbolaget i Göteborg.

Den förre vd:n Olle Lundgren dömdes i april till sex månaders fängelse för grovt mutbrott – domen har överklagats.

Han fick också sparken från Egnahemsbolaget.

Efterträdaren Pertti Heina är 44 år, civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola och med en MBA-examen från Handelshögskolan i Stockholm.
Han har under det senaste året arbetat som företagskonsult i egen regi och dessförinnan arbetade han som vd för Storel AB.

- Jag ser fram emot att bidra till en framgångsrik utveckling av Egnahemsbolaget och tror att mina erfarenheter och min energi är en tillgång. Medarbetarna i bolaget har stor kunskap och vi ska tillsammans arbeta för att ta nya steg framåt och utveckla Göteborg, säger Pertti Heina.

Han tillträder tjänsten som vd den 1 oktober.

- Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Pertti som ny vd för bolaget. Pertti kommer att tillföra erfarenhet och kunskap kring verksamhetsutveckling och är en dokumenterat god ledare, säger Pelle Berglund, ordförande i Egnahemsbolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige