Image
Pierre Olofsson föreslås ta plats i Specialfastigheters styrelse.
Pierre Olofsson föreslås ta plats i Specialfastigheters styrelse. Bild: Specialfastigheter

Ny styrelseledamot till Specialfastigheters styrelse

Bolag Till Specialfastigheters bolagsstämma föreslår ägaren att Pierre Olofsson utses till ny styrelsemedlem i bolagets styrelse. Han efterträder Jan Berg som suttit i styrelsen sedan 2009 och inte ställer upp för omval.
Publicerad den 5 April 2019

Pierre Olofsson har en lång karriär inom byggbranschen. Han arbetade senast i Skanskas koncernledning med ansvar för de nordiska byggenheterna samt ett koncernövergripande ansvar för arbetet med arbetsmiljö och säkerhet. Han har också tidigare varit vd för Skanska Sverige och har även styrelseerfarenhet.

Följande personer föreslås till omval: Carin Götblad, Eva Landén, Mikael Lundström, Erik Tranaeus, Maj-Charlotte Wallin och Åsa Wirén.

Den föreslagna styrelsen bedöms ha en med hänsyn till bolagets verksamhet, utvecklingsskede och förhållanden i övrigt ändamålsenlig sammansättning präglad av mångsidighet och bredd avseende ledamöternas kompetens, erfarenhet och bakgrund. Sammansättningen uppnår regeringens målsättning om jämn könsfördelning i enlighet med vad som framgår av statens ägarpolicy.

Specialfastigheters årsstämma äger rum fredagen den 12 april på Alströmergatan 14 i Stockholm.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY