Image
Andreas Moritz, vd, Skandiamäklarna.
Andreas Moritz, vd, Skandiamäklarna. Bild: Skandiamäklarna

Ny statistik: Rekordmånga bostäder till salu utanför Hemnet

Bostäder Skandiamäklarnas siffror visar att mäklarfirmorna säljer allt fler bostäder utanför Hemnet.
Publicerad den 5 Augusti 2021

Mäklarfirmorna säljer allt fler bostäder utan att de presenteras utanför mäklarnas egna kanaler. Så även om det råder lågtryck på Hemnet är det full fart på marknaden.

De senaste åren har det blivit allt vanligare bland bostadssäljare att börja försäljningsprocessen genom att endast annonsera ut bostaden genom mäklarbyråernas egna kanaler. Detta innebär att många bostäder hinner säljas innan de når Hemnet. Enligt färska siffror från Skandiamäklarna ligger just nu så många som 2 200 bostäder i företagets egen tjänst "Redo", vilket innebär att de ännu inte är ute på Hemnet. Siffran i sig är en rekordsiffra som pekar på att intresset för tjänsten ökar.

– Under sommaren sjunker generellt utbudet av bostäder på Hemnet. Detta betyder dock inte att marknaden inte är i gång, många bostadssäljare väljer istället att använda mäklarföretagens egna kanaler för annonsering. Detta är en trend som vi sett växa i branschen de senaste åren. Många som säljer föredrar detta tillvägagångssätt eftersom det ofta leder till en smidig och snabb affär men också då det kan leda till bättre betalt, säger Andreas Moritz, vd, SkandiaMäklarna.

– En annan fördel med att använda sig av tjänster som Redo är att mäklarna matchar ihop bostäder till salu med potentiella köpare. På så sätt blir processen skräddarsydd då köparen erbjuds bostäder som stämmer överens med dennes preferenser. Köparen kan på så sätt fokusera på intressanta objekt och göra ett mer kvalitativt urval i letandet av bostad, säger Andreas Moritz, vd, SkandiaMäklarna.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY