Image

Ny stadsdel i Linköping miljöcertifieras

Energi/miljö Sankt Kors Fastigheter omvandlar företagsparken Wahlbecks till Linköpings nya stadsdel Ebbepark. Man har valt att använda det brittiska miljöcertifieringssystemet Breeam och blir ett av få projekt i landet med certifieringsnivån Breeam-Se Excellent. 
Publicerad den 21 Oktober 2015

Linköpings kommun gör en stor satsning inom klimat- och miljöområdet med det ambitiösa målet att vara koldioxidneutralt år 2025. När projektering och byggnation av Ebbepark nu tar fart ligger stadsdelen i linje med kommunens höga miljömål. 

– Ebbepark är en stadsdel som ska ligga i framkant, då är det självklart att ha höga hållbarhetsmål. Miljöcertifierade byggnader kommer med all sannolikhet att vara ett standardkrav i framtiden. Därför har vi valt att certifiera delar av Ebbepark enligt Breeam-Se Excellent, säger Johan Kristiansson, vd Sankt Kors Fastighets AB.

Ebbepark kommer innehålla 60 000 kvadratmeter verksamhetsyta och upp till 600 bostäder, och det hela ska stå klart år 2022.

– Med Breeam har vi möjlighet att ta ett helhetsgrepp kring miljöpåverkan, dessutom är det ett bra verktyg för att koordinera hållbarhetsfrågan under hela byggprojektet. Genom att kombinera företagsmiljöer och bostadsmiljöer skapas en levande plats med möjlighet till resursdelning. Läget, mellan city och Linköpings universitet, är dessutom optimalt för såväl företag som bostäder, säger Johan Kristiansson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här många affärer ska Serafim göra i år

Bolag Serafim gjorde två förvärv precis före årsskiftet. Fastighetssverige frågar företagets vd Rickard Jacobsson vad de planerar framöver. Här ska de växa. Vi undrar också om det kan bli aktuellt med en börsnotering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY