Image

Ny stadsarkitekt i Växjö

KARRIäR Henrik Wibroe har utsetts till ny stadsarkitekt för Växjö kommun.
Publicerad den 24 Juni 2010

Henrik Wibroe är ett känt arkitektnamn i regionen och jobbar sedan 20 år tillbaka i det egna företaget som fadern en gång startade.

- Jag har synts på banan ganska länge och känner verkligen för Växjöregionen. Mina erfarenheter av staden och kommunen i sin helhet är god. Jag kan gatorna och ser fram emot att få vara med om stadens utveckling, säger han.

Henrik Wibroe är 51 år och bor tillsammans med sin familj på Gamla Norr i Växjö. Henrik gjorde sina arkitektstudier i Köpenhamn och Lund och jobbade därefter en kortare tid arbetat på arkitektkontor i San Francisco och Stockholm innan han återkom till Växjö för att vara med och genomföra vinnande förslaget till Växjö Konserthus.

Byggnadsprojekt i Växjö som Henrik varit inblandad i är, förutom Växjö Konserthus 1991, bland annat bostadshusen Tvillingarna på Teleborg 1993, äldreboendet Östregård 1998, restaurang Lagerlunden 2003 och villor vid Yasjön i Gårdsby vinnare av Växjö byggnadspris 2009.

Henrik Wibroe tillträder tjänsten som stadsarkitekt 1 september.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige