Image

Ny stadsarkitekt i Nacka

Karriär Nina Åman anställs som ny stadsarkitekt i Nacka kommun. Samtidigt blir Katarina Fredrika ny stadskreatör.
Publicerad den 27 September 2017

– Jag är glad över att ha fått två så starka och kompetenta personer hos mig som stadsbyggnadsdirektör. Nina Åman och Katarina Fredrika ska jobba med det kreativa och medskapande i stadsutvecklingen och säkerställa att vår vision för Nackas stadsbyggande blir verklighet, säger Gunilla Glantz, stadsbyggnadsdirektör.

Nina Åman är arkitekt med en lång karriär inom stadsbyggnadsfrågor. Hon kommer senast från rollen som planchef i Nacka och var dessförinnan enhetschef på Stockholm stads stadsbyggnadskontor.

– Det är en fantastisk uppgift att få arbeta med ett växande Nacka, på Nackas villkor. Här finns så många tillgångar; i kulturmiljö, natur och hav, som präglar Nacka. De tillgångarna ska vi ta till vara samtidigt som Nacka får fortsätta att utvecklas och växa, säger Nina Åman.

Katarina Fredrika är konstnär med lång erfarenhet som organisations- och ledarutvecklare. Sedan 2013 har hon drivit kvalitets- och innovationsfrågor i Nacka kommun, främst genom utveckling av konceptet Konsten att skapa stad.

– Uppdraget som stadskreatör innebär bland annat att ansvara för att medskapande, konst, kultur och ett helhetstänk finns med och präglar processerna när Nacka växer. Det gäller både före och under byggtiden, och när det är klart. Möjlighet att påverka sin egen närmiljö och god offentlig gestaltning är betydelsefulla för att människor ska trivas, utvecklas och må bra, säger Katarina Fredrika. 

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kartläggning: Här är största fastighetsägarna i Jönköping

Lista Idag inleder Fastighetssverige en kartläggning av de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. Först ut är Jönköping, som med sina 143 579 invånare är landets tionde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige