Image

Ny säljmetod lyckad för Newsec

Bolag Newsec Investment har under fjolåret framgångsrikt använt en ny metod vid försäljning av mindre kommersiella fastigheter - upp till 100 miljoner kronor i värde.
Publicerad den 30 Januari 2014
Anders Thorell Bild: Newsec
Anders Thorell

Grunden i metoden är att vända på säljprocessen och göra det arbete som normalt utförs sist först istället. Syftet är att erbjuda en strukturerad, effektiv och kvalitetssäkrad process som resulterar i en högre genomförandegrad och högre avslutspriser.

Varje uppdrag föregås av två veckors förberedelsearbete och när marknadsföringsarbetet påbörjas lämnas en garanti att fastigheten är såld inom elva veckor – därav namnet 11-2.

- Förutom att våra medarbetare enbart har gett positiv feedback under testkörningen har jag själv prövat metoden vid ett antal försäljningar. I dessa fall såldes fastigheterna till rekordnoteringar inom den garanterade tiden, elva veckor, säger Anders Thorell, vd för Newsec Investment.

Arvodet uppgår till i genomsnitt två procent, och då ingår allt från ax till limpa samt garantin att inget arvode utgår om försäljning inte sker inom elva veckor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige