Image

Ny rättegång mot Örbäck

JURIDIK Nu inleds rättegången i hovrätten mot HSB Malmös förre vd Johnny Örbäck. Hans trumfkort: Ett direktsänt videoförhör med en affärsman från Luxemburg.
Publicerad den 2 September 2008

Johnny Örbäck, en annan före detta chef på HSB Malmö, och en mäklare från Helsingborg dömdes i tingsrätten alla tre till ett och ett halvt års fängelse. De båda HSB-topparna för trolöshet mot huvudman och mäklaren för medhjälp till brottet.

TT skriver nu att videoförhöret med den luxemburgska affärsmannen ska klarlägga att denne var intresserad av att köpa samma fastighet i Lund som HSB var. Därmed ska det ha varit rätt av HSB att betala 22 miljoner kronor till honom för att han skulle hålla sig borta från budstriden i 200 miljonersklassen.

Tingsrätten ansåg att utbetalningen var "mycket märklig", och menade att HSB Malmö betalade 22 miljoner kronor för ett bolag utan tillgångar, affärsmannen fick pengarna och HSB:s medlemmar förlorade.

Tingsrätten tog endast del av förhör med affärsmannen via pappersutskrifter.

Advokat Per E Samuelsson, som företräder mäklaren, säger till TT att detta ledde till att rätten inte förstod händelseförloppet utan tvingades spekulera om de inblandades avsikter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här tror Rutger Arnhult om börsen

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Klöverns vd Rutger Arnhult efter Q3-rapporten. Det här fokuserar mångmiljardären på de kommande kvartalen: "Vi ska ha respekt för att läget är fortsatt osäkert".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY