Image

Ny medlem i Skanskas koncernledning

KARRIÄR Michael McNally har utsetts till vice vd i Skanska AB och till ny ordinarie ledamot i Skanskas koncernledning. Han blir även vd för Skanska USA Inc där Skanska USA Building och Skanska USA Civil ingår.
Publicerad den 2 December 2008

Michael McNally har tills nu varit vd för Skanska USA Building som är Skanskas amerikanska enhet inom husbyggande för kommersiella och offentliga kunder. I koncernledningen kommer McNally att ansvara för byggverksamheterna i USA, det vill säga både Skanska USA Building och Skanska USA Civil.

Michael McNally som har 32 års erfarenhet från byggbranschen anställdes i Skanska 1998.

– Det är med glädje vi välkomnar Mike till koncernledningen där vi ser fram emot att han ska medverka med sin grundliga erfarenhet från internationellt byggande, säger Johan Karlström, vd och koncernchef för Skanska AB.

Bill Flemming har samtidigt utsetts till ny vd för Skanska USA Building. Flemming har arbetat i Skanska sedan 1986 och ingått i enhetens ledningsteam sedan 1998. Han har varit verksam i byggbranschen i 30 år.

– Bill har en längre tid varit en av de drivande ledarna inom Skanska USA Building. Han är fokuserad på lönsamhet och har de rätta värderingarna och kvalifikationerna för att driva den fortsatta utvecklingen av enheten, säger Johan Karlström.

Som tidigare meddelats har Rich Cavallaro utsetts till vd för Skanska USA Civil. Han efterträder Sal Mancini som går i pension vid årsskiftet.

Skanskas tidigare vd och koncernchef Stuart Graham och Sal Mancini, avgående vd för Skanska USA Civil, kommer att vara Senior Advisors till Skanskas vd och koncernchef Johan Karlström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige