Image
Johanna Severed.
Johanna Severed. Bild: Riksbyggen

Ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Jönköping

Karriär Från 1 januari är Johanna Severed, 38, ny marknadsområdeschef för Riksbyggens förvaltningsverksamhet i Jönköping.
Publicerad den 14 Januari 2019

Marknadsområde Jönköping spänner över hela Jönköpings län.

– Det känns både roligt och utmanande att få ta sig an rollen som marknadsområdeschef i Jönköping. Det är extra kul att nu få ansvaret att driva verksamheten framåt efter att ha arbetat på Riksbyggen i många år och sett hur företaget har utvecklats, säger Johanna Severed.

Hon började på Riksbyggen år 2006 och har hunnit med att ha olika roller sedan dess. Hon började som ekonom och har bland annat varit chef för ekonomisk förvaltning och kundgruppschef. Senast har hon varit leveranschef för teknisk- och ekonomisk förvaltning samt administration. Johanna Severed har en magisterexamen i informatik och en kandidatexamen inom företagsekonomi från Internationella handelshögskolan i Jönköping.

Som marknadsområdeschef blir hon ansvarig för en personalstyrka på 65 personer plus ett stort antal säsongsanställda under sommaren. Marknadsområde Jönköping innefattar Jönköpings län med kontor i Jönköping, Nässjö samt Värnamo men med kunder över hela länet. Kunderna består av både bostadsrättsföreningar, kommuner och andra fastighetsägare. Sammanlagt handlar det om cirka 6 500 bostäder, både hyres- och bostadsrätter, och totalt ca 140 kunder.

Riksbyggen har ett egenägt hyresbestånd om cirka 1 200 hyresrätter i Jönköping samt samäger fastigheter genom Bostadsbyggen i Jönköping AB, ett fastighetsbolag som ägs tillsammans med Region Jönköping Län.

Totalt förvaltar Riksbyggen 4 079 bostadsrättsföreningar med cirka 200 000 bostadsrätter och cirka 100 000 hyresrätter. Riksbyggen har förvaltningsverksamhet på 430 orter runt om i landet, från Trelleborg i syd till Karesuando i norr.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige