Image

Ny kryssningsterminal i Stockholms city

BYGG Nu byggs ytterligare en kryssningsterminal i Stockholm - i samma hus som Abbamuseet. Terminalen kommer att kunna hantera kryssningsfartyg med upp till 1000 passagerare. Bygget påbörjas under våren 2008. Terminalen kommer att vara färdigställd under 2009.
Publicerad den 10 Januari 2008

Stadsgården är en mycket attraktiv kryssningskaj med ett världsunikt citynära läge mot Slussen och Gamla stan. När Abbamuseet öppnas 2009 i Stora Tullhuset kommer även en kryssningsterminal att inrymmas i samma hus.

- Vi har ett stort behov att ta hand om den ökade mängden kryssningsturister. Vi ska ge dem en service i världsklass. Det blir ett perfekt komplement till terminalen som vi bygger på Frihamnspiren, säger Christel Wiman vd Stockholms Hamnar.

Terminalen blir mindre än den i Frihamnen, cirka 500 kvadratmeter, men kommer att kunna hantera kryssningsfartyg med upp till 1000 passagerare. Förutom det unika cityläget så kan passagerarna tidsboka sina biljetter till Abbamuseet för att snabbt kunna besöka museet.

Korta fakta kryssningsterminalen i Abbamuseet:
* Stockholms konkurrenskraft som kryssningsdestination ökar
* Världsunikt citynära läge
* Ökad service och kapacitet
* Innefattar vänthall, bagagehantering och internetterminaler
* Abbamuseet blir lättillgängligt med tidsbokningar
* Cirka 500 kvadratmeter terminalyta

Bygget påbörjas under våren 2008. Terminalen kommer att vara färdigställd under 2009.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige