Image

Ny köpare i Rikshems 400-miljonersaffär

Transaktioner I vintras var Rikshem och Arctic Securities överens om en affär där Arctic skulle köpa fyra fastigheter, tre i Umeå och en i Trelleborg, av Rikshem. Värdet i affären uppgick till närmare 400 miljoner kronor. Den affären blev dock aldrig av, det finansiella läget kom emellan. Nu presenteras Lönnbacken som den nya köparen.
Publicerad den 22 Mars 2012
Ilija Batljan. Bild: Rikshem. Bild: Rikshem
Ilija Batljan. Bild: Rikshem.

De fyra äldreboendefastigheterna som Lönnbacken nu köper härrör från portföljen med 16 fastigheter till ett värde av cirka 1,2 miljarder kronor som Rikshem köpte av Akelius i vintras.

Totalt har de en uthyrbar yta om cirka 17 800 kvadratmeter och innehåller cirka 280 lägenheter.
- Lönnbacken satsar på äldeboenden och vi är glada att vi får möjlighet att förvärva dessa fina fastigheter, säger Magnus Edlund, vd Lönnbacken.
- Den finansiella oron förhindrade Arctics planerade förvärv av fastigheterna och vi har bland flertalet intressenter valt Lönnbacken som en långsiktig bra aktör för att äga dessa fastigheter, säger Ilija Batljan, vice vd på Rikshem.

Värdet på affären uppgår till cirka 400 miljoner kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige