Image

Ny jättestadsdel för 25 miljarder i Köpenhamn

STADSUTVECKLING En ny stadsdel ska växa fram på Carlsbergs mark i Köpenhamn. 270 000 kvadratmeter bostäder, och lika mycket kontors-, butiks- och hotellytor planeras, och dessutom 60 000 kvadratmeter för kultur och idrott. Investeringsvolymen beräknas till cirka 25 miljarder kronor.
Publicerad den 14 Maj 2008

Carlsbergs förslag till hur den nya stadsdelen, med en investeringsvolym om cirka 25 miljarder kronor, ska se ut har lämnats till Köpenhamns kommun:
Upplägget är att den 33 hektar stora marken ska förvandlas till en ny tät stadsdel med många kulturella aktiviteter som ska husera i de gamla produktionslokalerna.

Carlsberg ska bli det första större området i Danmark i vilket alla hus uppförs som lågenergibebyggelse.

Det kommer att bli ungefär 3 000 bostäder som ska passa alla åldrar och plånböcker. För att säkra mångfalden vill Carlsberg bygga 300 så kallade "billigboliger" efter en modell som används i Köpenhamns kommun.

Nio höghus planeras, varav det högsta ska bli 120 meter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige