Image

Ny hyresgäst till Ebbepark

Uthyrning Efter många års forsknings- och utvecklingsarbete är solcellstillverkaren Epishine redo att kommersialisera sin banbrytande teknik, Samtidigt flyttar de nu sin verksamhet till Ebbepark.
Publicerad den 20 September 2018

– Det är väldigt roligt att Epishine flyttar till Ebbepark och att de vill använda den utrustning för tryckt elektronik som finns i parken tack vare Thin Film och det nystartade företaget Consensum. Möjligheten för aktörer att nyttja utrustningen är ett utmärkt exempel på resursdelning, något vi strävar efter där det är möjligt, säger Anna-Maria Jakobsson, tillväxtchef på Sankt Kors.

Epishine har tidigare haft verksamhet på flera platser men i och med flytten till Ebbepark kan labb, kontor och produktion samlas på en plats. Samtidigt finns nu utrymme att växa ytterligare och företaget hoppas anställa både en säljare och en produktutvecklare.

– Att flytta till Ebbepark är en strategisk satsning som innebär många fördelar, både i kontakten med andra aktörer inom tryckt elektronik och hållbarhet men också genom den avancerade utrustning för tryckt elektronik som finns tillgänglig. Den tekniken ser vi ett stort värde i och vi kommer att kunna outsourca flera viktiga processteg. Sedan tycker vi att platsen passar oss med dess fokus på hållbarhet, innovation, smart resursdelning och världsförbättrande idéer, säger Mattias Josephson, vd för Epishine.

– Vi ser fram emot att utveckla samarbetet på flera plan med Epishine, vars arbete och framgång skapar stort värde inte bara i Sankt Kors miljöer utan för hela regionen. Såväl miljöteknik som smarta material är ju del i de styrkeområden som är identifierade för vår region. Deras verksamhet är ett bra exempel på korsbefruktningen mellan forskning och innovativt entreprenörskap där man kommit långt mot målet att föra ut sina produkter i större skala på marknaden, säger Anna-Maria Jakobsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige