Image

Ny hyresgäst till Ebbepark

Uthyrning Efter många års forsknings- och utvecklingsarbete är solcellstillverkaren Epishine redo att kommersialisera sin banbrytande teknik, Samtidigt flyttar de nu sin verksamhet till Ebbepark.
Publicerad den 20 September 2018
Annons
Image

– Det är väldigt roligt att Epishine flyttar till Ebbepark och att de vill använda den utrustning för tryckt elektronik som finns i parken tack vare Thin Film och det nystartade företaget Consensum. Möjligheten för aktörer att nyttja utrustningen är ett utmärkt exempel på resursdelning, något vi strävar efter där det är möjligt, säger Anna-Maria Jakobsson, tillväxtchef på Sankt Kors.

Epishine har tidigare haft verksamhet på flera platser men i och med flytten till Ebbepark kan labb, kontor och produktion samlas på en plats. Samtidigt finns nu utrymme att växa ytterligare och företaget hoppas anställa både en säljare och en produktutvecklare.

– Att flytta till Ebbepark är en strategisk satsning som innebär många fördelar, både i kontakten med andra aktörer inom tryckt elektronik och hållbarhet men också genom den avancerade utrustning för tryckt elektronik som finns tillgänglig. Den tekniken ser vi ett stort värde i och vi kommer att kunna outsourca flera viktiga processteg. Sedan tycker vi att platsen passar oss med dess fokus på hållbarhet, innovation, smart resursdelning och världsförbättrande idéer, säger Mattias Josephson, vd för Epishine.

– Vi ser fram emot att utveckla samarbetet på flera plan med Epishine, vars arbete och framgång skapar stort värde inte bara i Sankt Kors miljöer utan för hela regionen. Såväl miljöteknik som smarta material är ju del i de styrkeområden som är identifierade för vår region. Deras verksamhet är ett bra exempel på korsbefruktningen mellan forskning och innovativt entreprenörskap där man kommit långt mot målet att föra ut sina produkter i större skala på marknaden, säger Anna-Maria Jakobsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Akelius vd: Det är svårt att ge prognoser

Bolag Framtiden är mer osäker än vanligt och Akelius har intagit en försiktig inställning till nya investeringar för att upprätthålla ett stabilt finansiellt läge. Företagets vd Ralf Spann berättar för Fastighetssverige hur länge han tror den här osäkerheten håller i sig, hur transaktionsmarknaden ser ut och skillnaden mellan olika geografier.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY