Image

Ny huvudägare i Real Holding

Bolag Real Holding har hittat sin nya huvudägare. Det blir Gremio Fastigheter som köper totalt 20,32 procent av bolaget från Tuve Holding och Kvalitena.
Publicerad den 12 Juni 2017

Gremio Fastigheter har förvärvat totalt 1 410 000 stamaktier av serie A. Aktierna har förvärvats av såväl Kvalitena samt av Tuve Holding, som tidigare ägt vardera 705 000 A-aktier. Gremio Fastigheter är efter förvärvet största ägare sett till rösterna, med 20,32 procent av rösterna i bolaget samt 9,30 procent av kapitalet.

Vd i Gremio Fastigheter är Lars Olsten som även är grundare och partner i fastighetsbolaget Newcap AB som förvaltar, utvecklar och producerar fastigheter i mellersta och södra Sverige. Bland projekten kan nämnas byggnation av 105 lägenheter i Linköping och 65 lägenheter i Riksten. Lars Olsten har trettio års erfarenhet från organisationsutveckling, finansiering och ekonomistyrning i olika verksamheter, både som anställd och i egen regi.

Styrelseordförande är Mats Jämterud som dels var medgrundare och tidigare vd för Arlandastad Holding AB som utvecklar Stockholm Airport City och dels är Styrelseordförande i Umida Group (publ) som nyligen genomgått en framgångsrik turn-around under hans ledning. Mats Jämterud har förutom sin fastighetserfarenhet även tjugo års erfarenhet av konceptutveckling, försäljning och strategisk marknadsföring både i Sverige och internationellt för varumärken som Electrolux, Ericsson, Absolut, Disney med flera. Tidigare grundare, ägare och vd på tre större kommunikationskonsultbyråer.

– Vi ser en stor dold potential i Real Holding som vi tillsammans med erkänt skickliga individer och bolag i vår närmsta krets och i nära samarbete med Reals ledning kommer arbeta hårt för att realisera. Vi har som ambition att innan sommaren kunna presentera en reviderad plan och strategi för bolaget och har redan påbörjat det arbetet tillsammans med bolagets ledning, säger Mats Jämterud, styrelseordförande i Gremio Fastigheter.

– Vi är mycket positiva över att äntligen ha fått in en stark storägare med tydliga ambitioner och som i nära samarbete med oss aktivt kommer in och bistår oss i utvecklingen av bolaget, säger Daniel Andersson, vd för Real Holding.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige