Image
Erik Florman.
Erik Florman. Bild: Kungsleden

Ny hållbarhetschef på Akademiska Hus

Karriär Akademiska Hus hållbarhetschef Mia Edofsson går vidare till Volov Trucks. Hon ersätts av Erik Florman, senast hållbarhetschef på Kungsleden.
Publicerad den 28 Mars 2022

Erik Florman tillträder som ny hållbarhetschef på Akademiska Hus och blir därmed en viktig del i bolagets arbete för att nå klimatneutralitet i hela värdekedjan till år 2035. Han kommer närmast från tjänsten som hållbarhetschef på Kungsleden, en del av Castellum.

Erik Florman har mångårig erfarenhet av hållbarhetsarbete inom bygg- och fastighetsbranschen och har utöver sin roll som hållbarhetschef på Kungsleden också varit gruppchef för hållbar utveckling inom Skanska. Erik Florman har även varit tillförordnad Leed-chef på Sweden Green Building Council.

Erik Florman tillträder senast den 13 juni och kommer att driva arbetet för att förverkliga Akademiska Hus nya klimat- och energistrategi. Bolagets mål är att minska klimatbelastningen från hela värdekedjan för att uppvisa klimatneutralitet till 2035 genom att ställa om till klimateffektiva processer och lösningar som ger resultat i alla led. En förutsättning för att nå dit är en ökad samverkan med kunder och i branschen som helhet.

– Det är väldigt glädjande att kunna välkomna Erik till Akademiska Hus när vi nu accelererar vårt hållbarhetsarbete. Med sin gedigna kompetens och erfarenhet kommer han att bli en stor tillgång i den fortsatta resan för att minska vår klimatpåverkan genom egna åtgärder och i samverkan med andra, säger Caroline Arehult, vd för Akademiska Hus.

– Det känns fantastiskt att få privilegiet att driva och vidareutveckla hållbarhetsarbetet på Akademiska Hus. Kunskap och innovation är nyckeln till framtiden och jag känner ett stort engagemang för att i min roll kunna bidra till att stärka Sverige som kunskapsnation. Att leverera på de högt ställda klimatmålen kommer att vara i stort fokus, men även att se hur vi gör våra lärande- och forskningsmiljöer än mer hållbara och inspirerande, säger Erik Florman.

Med ett fastighetsvärde på strax över 112 miljarder kronor är Akademiska Hus ett av landets största fastighetsbolag, som tillsammans med universitet och högskolor arbetar för att stärka Sverige som kunskapsnation genom att bygga, utveckla och förvalta hållbara miljöer för utbildning, forskning och innovation. Bolaget ägs av staten och runt 320 000 personer studerar, forskar och arbetar i byggnader som förvaltas av Akademiska Hus.

Erik Florman ersätter Mia Edofsson, som går vidare till en tjänst som Sustainability Director på Volvo Trucks.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige