Image
Karina Antin.
Karina Antin. Bild: K2A

Ny hållbarhetschef i K2A

Bolag Karina Antin tillträder tjänsten som hållbarhetschef för K2A och kommer att ingå i ledningsgruppen.
Publicerad den 1 September 2020

Karina Antin är utbildad civilingenjör i materialdesign, med inriktning hållbara energisystem från KTH och kommer närmast från en roll som hållbarhetsstrateg på PlaceX AB, ett konsultbolag inom miljö- och hållbarhet.

K2A har en stark position som det gröna fastighetsbolaget och har för avsikt att fortsätta driva hållbarhetsfrågor proaktivt. Därför tillsätter bolaget nu en dedikerad resurs med helhetsansvar för att förstärka hållbarhetsarbetet i styrelse- och ledningsarbetet. K2A:s styrelse har inrättat ett hållbarhetsutskott och Karina kommer att ansvara för att genomföra K2A:s hållbarhetsstrategier.
– K2A har en hög ambitionsnivå och vi siktar på att bli Sveriges mest hållbara fastighetsbolag. Karinas gedigna erfarenhet av att ta fram hållbarhetsstrategier samt av utvecklingsarbete och hållbarhetsledning i projekt blir ett värdefullt tillskott till vårt arbete att nå högt satta mål. Vi ser fram emot att ta nya hållbara steg och hälsar Karina välkommen, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige