Image

Ny förbundschef för Hyresgästföreningen

Bolag Jonas Nygren tillträder som förbundschef för Hyresgästföreningen den första oktober.
Publicerad den 10 Maj 2016
Jonas Nygren. Bild: Hyresgästföreningen
Jonas Nygren.

Jonas Nygren var fram till och med november 2015 kommunstyrelsens ordförande i Sundbybergs stad och har lång erfarenhet av folkrörelsearbete, politik och näringsliv. Han har tidigare bland annat arbetat som organisationschef för stiftelsen Sverige i Europa, varit central samordnare på Forum för samhällsbyggare och kommunikationsrådgivare på kommunikationsbyrån Springtime.

– I Jonas Nygren får Hyresgästföreningen en förbundschef med bred kunskap om bostadspolitik och stor förståelse för de utmaningar samhället står inför, säger Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen.

Jonas Nygren efterträder Jan Johnsson som slutar efter åtta år som förbundschef. I rollen som förbundschef ingår att vara huvudansvarig för Hyresgästföreningens 850 anställda tjänstemän över hela landet, däribland nio regionchefer och sju enhetschefer på förbundskontoret.

– Det känns roligt att få vara med i arbetet med att stärka och utveckla Hyresgästföreningen, Sveriges största och i min mening viktigaste folkrörelse. Hyresgästföreningen är en partipolitiskt obunden organisation som arbetar för hyresgästers och hyresrättens bästa. Med den erfarenhet och det kontaktnät jag har över parti- och samhällsgränser hoppas jag kunna vara med och utveckla organisationen till att bli ännu mer betydelsefull, säger Jonas Nygren.

Jonas Nygren deltar i Hyresgästföreningens arrangemang Bostadskongressen 2016 den 24 maj och under Hyresgästföreningens seminarier i Almedalen den sjätte juli.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige