Image

Ny fastighetsdirektör på Fortifikationsverket

Karriär Fortifikationsverket har rekryterat Eva Lenngren som fastighetsdirektör med ansvar för 450 medarbetare och ett fastighetsbestånd med en total area på över tre miljoner kvadratmeter. Eva Lenngren leder förvaltningsavdelningen och ingår i Fortifikationsverkets ledningsgrupp.
Publicerad den 17 September 2018
Eva Lenngren. Bild: Fortifikationsverket
Eva Lenngren.

Eva Lenngren har en bred erfarenhet från fastighetsbranschen och kommer närmast från AB Stockholmshem, där hon varit ansvarig för bolagets fastighetsbestånd bestående av 27 000 lägenheter och 3 600 lokaler. Hon är civilingenjör med examen från KTH och förutom AB Stockholmshem har hon haft ledande positioner inom bland annat Locum, Ljungberggruppen och Statens fastighetsverk.

– Som en av Sveriges största fastighetsägare har Fortifikationsverket en spännande verksamhet som jag är stolt att nu vara en del av. Det är ett viktigt uppdrag att vara med och bidra till en ökad försvarsförmåga och det finns en stor bredd och variation av fastigheter som också har en samhällsviktig funktion, säger Eva Lenngren.

Fortifikationsverket bidrar till ett robust samhälle genom att äga och förvalta försvarsfastigheter. Beståndet är ett av landets största och innehåller kontors- och utbildningslokaler, flygplatser, hamnar och förråd samt övnings- och skjutfält över hela Sverige.

– Eva har en gedigen erfarenhet från olika delar av fastighetsbranschen. Hon bidrar med en mycket värdefull kompetens kring förvaltning, ledarskap och mycket annat. Det är ett stort nöje att hälsa henne välkommen till oss, säger Fortifikationsverkets generaldirektör Maria Bredberg Pettersson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige