Image

Ny chef för hållbar utveckling på Humlegården

Karriär Mattias Svensson har utsetts till chef för hållbar utveckling på Humlegården. Han kommer närmast från Coop där han arbetat som hållbarhetsstrateg.
Publicerad den 4 September 2018
Mattias Svensson Bild: Humlegården
Mattias Svensson

Genom rekryteringen vill Humlegården ta nästa steg i utvecklingen och fördjupa bolagets arbete inom ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet.

Mattias Svensson tillträder den 24 september 2018 och ersätter Rebecka Yrlid, som lämnade uppdraget som hållbarhetschef under våren 2018.
- Jag tilltalades av Humlegårdens långsiktighet och att det finns ett tydligt fokus på hållbar lönsamhet. Genom att kombinera ett proaktivt hållbarhetsarbete och strategisk affärsutveckling så skapas goda möjligheter att bidra till detta. Den samlade erfarenheten i organisationen är stor och jag ser fram emot att få bli en del av Humlegården, säger Mattias Svensson.

En grundläggande del i hållbarhetsarbetet utgörs idag av miljöcertifieringar, som tar sin utgångspunkt i förvaltningen och säkerställer ett kontinuerligt förbättringsarbete. Hållbarhet blir allt viktigare även ur ett investeringsperspektiv. Under 2017 stärktes länken mellan hållbarhet och lönsamhet ytterligare, då Humlegårdens första gröna obligation lanserades. Ambitionen är att all finansiering ska vara grön inom ett par år.

- Hållbarhet är en viktig värdeskapande aspekt och kraven ökar ständigt, samtidigt som möjligheterna att bidra och skapa engagemang i frågorna är stora. Rollen som Chef hållbar utveckling har utformats med ambitionen att både bredda och fördjupa vårt arbete. Vi är glada över att få välkomna Mattias till Humlegården. Han har en bred kompetens och ett stort engagemang för frågorna, säger Anneli Jansson, vd för Humlegården Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige