Image

Ny certifiering ska öka kompetensen i BRF-styrelser

Bolag Varje år tar SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum, reda på hur fördelningen av ålder och kön ser ut i landets bostadsrättsföreningsstyrelser. Kunskapsnivån har däremot varit svår att mäta. Nu ska det bli enklare när SBC, tillsammans med Styrelseakademien, lanserar en certifiering för styrelseledamöter i bostadsrättsföreningar.
Publicerad den 17 Oktober 2016

SBC lanserar en digital utbildning för styrelseledamöter samt de som är intresserade av att lära sig mer om hur man sköter en bostadsrättsförening. Utbildningen är framtagen i samarbete med Styrelseakademien, en ideell förening som även står bakom den individuella certifieringen. Webbutbildningen är indelad i sju avsnitt och speglar ett år med en nytillträdd styrelse.

– Inte nog med att detta troligen är den första webbaserade utbildningen på marknaden, det är också den första möjligheten att bli en certifierad styrelseledamot. Utbildningen är heltäckande och under kursens gång får deltagaren exempelvis en grundkunskap om att driva effektiva möten samt hjälp med juridiska frågor och ansvarsfördelning, säger Helena Klåvus, IT och utvecklingschef på SBC, och fortsätter:

– Alla i en bostadsrättsförening har ett intresse av att styrelsefrågorna hanteras på ett bra sätt. Med certifieringen vill vi på SBC höja kunskapsnivån och hjälpa styrelser på traven så att fokus läggs på rätt saker.

Bland unga vuxna är engagemanget att gå med i bostadsrättsstyrelser relativt lågt. Men eftersom certifieringen även kan användas i personers cv är SBC:s förhoppning att den kan fungera som ett incitament.

– Den här utbildningen är riktigt bra och kommer att bidra till fler proffsiga bostadsrättsstyrelser i hela landet. Vi är glada för att SBC ville ta fram en digital certifieringsutbildning tillsammans med oss för den här spridda målgruppen som annars inte lägger tid och resurser att certifiera sig på traditionellt sätt. Nu kan så många fler ges möjlighet att verkligen förstå hur ett bra styrelsearbete ska bedrivas, säger Suzanne Sandler, vd för Styrelseakademien i Stockholm.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige