Image

Ny aktör bygger i Mölndal

Bygg/Arkitektur Jutabo AB köper mark för att nästa år bygga 130 lägenheter vid Stallbacken på Åby i Mölndal.
Publicerad den 30 Oktober 2014

Den nya bostadsutvecklaren Jutabo ägs av bolagets vd Sven Henriksson.

Området kommer att få cirka 130 kostnadseffektiva lägenheter. Det blir främst tvåor och treor, men även en del större och mindre lägenheter. Byggarbetet beräknas starta våren 2015.

- Vi skräddarsyr alltid varje byggprojekt efter de som ska bo där. I Stallbacken Åby siktar vi på att bygga vackra hus med hög kvalitet. Vi gör lägenheterna lite mindre för att kunna erbjuda ett lågt pris, så att de passar även förstagångsköpare, säger Sven Henriksson.

- Byggföretagen behöver bli bättre på att bygga det som folk behöver. Ett bra exempel är just storleken på lägenheter. Alla pratar om behoven av mindre lägenheter, men det byggs bara stort och dyrt. Vi hoppas att Stallbacken kan visa vägen för andra, avslutar Sven Henriksson.

I projekt Stallbacken Åby har Jutabo anlitat arkitekt Magnus Månsson på Arkitektbyrån
Semrén & Månsson och Woodhill Fastighetsutveckling AB för finansieringslösningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige