Image

Ny affärsområdeschef för WSP Samhällsbyggnad

Karriär Niklas Sörensen är ny affärsområdeschef för WSP Samhällsbyggnad. Han efterträder Eskil Sellgren som går över i en global roll inom järnväg på WSP.
Publicerad den 21 Januari 2013

Niklas Sörensen kommer närmast från Grontmij AB som vice vd och divisionschef med ansvar för affärs- och teknikutveckling. Grontmij är Europas tredje största teknikkonsultbolag som under de senaste åren genomgått omfattande förändring i Sverige där Niklas Sörensen varit en av de drivande krafterna.

– Det känns oerhört inspirerande att få vara del av WSP:s utveckling. Det senaste decenniet har konkurrensen ökat dramatiskt inom samhällsbyggandet, något som inte har märkts så mycket på grund av det goda marknadsläget. Nu är vi i en situation där vi måste utveckla oss för att bli effektivare. WSP har en gedigen ingenjörskompetens och den kraft som krävs för att möta den här spännande utmaningen, säger Niklas Sörensen.

Som chef över affärsområdet WSP Samhällsbyggnad får Niklas Sörensen ansvar för en verksamhet som årligen omsätter cirka 900 miljoner kronor, finns representerad på 26 orter i Sverige och har 700 medarbetare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige