Image

Nu växer A6 center

Bygg/Arkitektur A6 center i Jönköping bygger till med 29 000 kvadratmeter i en första etapp.
Publicerad den 6 Maj 2016

Ambitionen med till- och ombyggnationen är att skapa ett nytt center med influenser från hela världen med nya hyresgäster och intressanta lösningar för flera av de redan etablerade. Det kommer att bli fokus på mat när portarna slår upp till den första delinvigningen under hösten 2017. Förutom att Coop kommer att nystarta blir det en restaurangavdelning med global touch.

– Målet med att utveckla A6 är att lyfta attraktionskraften för hela A6-området och fortsätta att utveckla servicen för närområdet, samt bli ett bra komplement till stadskärnan vilket medför att man på sikt stärker hela Jönköping som shoppingdestination för regionen, säger Lars Bröms, centrumchef för A6 Center.

Genom utökning och förbättring av utbudet är målet att skapa en shopping- och mötesplats med potential för långsiktig utveckling. Med start i maj kommer köpcentret att börja fyllas med ledtrådar som pekar mot platsens kommande tema. Besökarna kommer mötas av intryck från jordens alla hörn och konceptet kommer att utvecklas under hela ombyggnationen. Först ut är influenser från Los Angeles, New York, Rom och Paris.

– Nya A6 kommer att bjuda på en spektakulär design inspirerad av stora urbana rum och byggnader som till exempel klassiska saluhallar och internationella tågstationer, byggnader som klarar av stora flöden av människor och som kan innehålla butiker och restauranger som ändras över tid, säger Alexander Sundberg, chef för fastighetsutveckling på Alecta.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige