Image

Nu invigs Grow Hotel i Solna

Sverige Nu har Grow Hotel och dess restaurang Norobata slagit upp portarna i Solna strand. Satsningen utgör ett starkt tillskott i området, där efterfrågan på övernattningsmöjligheter varit stor.
Publicerad den 1 December 2018
Grow Hotel i Solna. Bild: Jonas Lindström
Grow Hotel i Solna.

Lika viktig är även funktionen som mötesplats, där man genom en välkomnande lounge och restaurang i entréplanet skapar liv och rörelse från morgon till kväll.

Utvecklingen i Solna strand går på högvarv. Det senaste tillskottet är Grow Hotel, beläget på Landsvägen 30 där Solna och Sundbyberg möts. Genom etableringen av hotellet tas ett viktigt steg i områdets utveckling, där Humlegården tar ett grepp om hela stråket och förvandlar det som tidigare förknippades med lätt industri och kontorskomplex till ett välkomnande område med både restauranger och god service.

Som en del i satsningen gör Humlegården även en bearbetning av landskapet i hela området, med syfte att binda samman det nya med det gamla och skapa en helhet.
– Vi är i grunden ett företag som äger och förvaltar kontor, men för att skapa attraktiva platser behövs många ingredienser. Vi vill göra Solna strand till en dynamisk plats genom att tillföra moderna, flexibla kontor som stöttar våra kunders verksamheter, men även restauranger, hotell och trevliga gångstråk är viktiga. Det är många perspektiv som man behöver beakta för att slutresultatet ska bli en plats där människor vill vara och kan utvecklas. Grow Hotel är efterlängtat och kommer att bidra stort till upplevelsen i Solna strand, säger Maria Lidström, stadsutvecklingschef på Humlegården.

Norobata är ett helt nytt restaurangkoncept skapat exklusivt för Grow Hotel. Det är en nordisk version av det japanska robataköket där råvaror grillas på mycket hög värme över kol av japansk vitek. Våren 2019 öppnar en stor uteservering på innergården. Här kommer det också att finnas en köksträdgård med odling för hotellets eget bruk.
– Redan från början hade vi höga ambitioner avseende restaurangverksamheten. Time Hotel Group vill skapa minnesvärda hotellupplevelser och för det behövs hög nivå på mat och dryck. Vi är därför mycket glada över att ha knutit till oss David Berggren från Aveqiagruppen, som tillsammans med partners kommer att driva restaurang Norobata hos oss, säger Reshi Chibba, vd på Time Hotel Group.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige