Image
Bild: Semrén & Månsson.

Nu byggs Pedagogen i Mölndal om

Bygg Nu påbörjas ombyggnaden av Pedagogen i Mölndal som fram till 2006 var hemvist för lärarutbildningen vid Göteborgs universitet. Samtidigt får byggnaden och området ett nytt namn – Pedagogen Park. Första uthyrningen är gjord.
Publicerad den 9 Augusti 2011
Så här ska nya Pedagogen Park se ut. Bild: Semrén & Månsson. Bild: Semrén & Månsson.
Så här ska nya Pedagogen Park se ut. Bild: Semrén & Månsson. Lennart Karlsson. Bild: Emma Granberg. Bild: Emma Granberg
Lennart Karlsson. Bild: Emma Granberg.

– Eftersom en del av byggnaden även i fortsättningen ska användas för utbildningsverksamhet ville vi bevara det välkända och etablerade namnet, men samtidigt signalera att det även tillförs nya funktioner och verksamheter, säger Lennart Karlsson, vd Aspelin Ramm Fastigheter.

Ombyggnaden innebär att delar av den befintliga byggnaden rivs för att skapa två separata huskroppar, vilket ger hela fastigheten ett helt nytt utseende och uttryck.

– Med separerade byggnader får vi ett helt annat flöde i och kring fastigheten och får dessutom bättre möjligheter att exponera de framtida verksamheterna i Pedagogen Park, säger Lennart Karlsson.

Renoveringen och ombyggnaden av Pedagogen är det första steget i utvecklingen av hela området. Vid årsskiftet påbörjas detaljplanen och inom två år kan de första av totalt mellan 500 och 700 bostäder börja byggas i området.

– Hela centrala Mölndal, Fässbergsdalen och Eklanda är väldigt eftertraktade bostadsområden med närhet till service, allmänna kommunikationer, arbetsplatser samt till naturen i form av Änggårdsbergen. Vi ser fram emot att, tillsammans med Mölndals kommun, utveckla Pedagogen Park till en levande stadsdel där människor bor, arbetar och mår bra, säger Lennart Karlsson.

Den första uthyrningen är gjord: Karin Boyeskolan, som hyr 900 kvadratmeter för en förskola, flyttar in 1 november.

Aspelin Ramm Fastigheter har tidigare bland annat utvecklat köpcentrumen 421 i Sisjön och Amhult i Torslanda samt det uppmärksammade bostadsprojektet ”Studio 57” på Norra Älvstranden i Göteborg. Det senare är det första projektet i Göteborg som utnyttjat möjligheten med tredimensionell fastighetsbildning och byggt nya bostäder ovanpå en befintlig byggnad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige