Image

Nu återbetalas Tessinprojekten

Bolag Tre separata fastighetsprojekt – citylägenheter på Kungsholmen, parhus på Värmdö och studentlägenheter i Linköping som delfinansierats genom crowdfunding återbetalas nu till investerarna med en avkastning på åtta till tio procent. Totalt restes över 40 miljoner kronor till de tre projekten.
Publicerad den 8 December 2017
Jonas Björkman. Bild: Tessin
Jonas Björkman.

Via crowdfunding-plattformen Tessin har privata investerare bland annat finansierat studentlägenheter i Linköping, centrala lägenheter vid Fridhemsplan i Stockholm och parhus på Värmdö. Nu är projekten färdigställda och återbetalning sker till Tessins investerare under december. Avkastningen låg på mellan åtta till tio procent.

Under boexpot Vallastaden i Linköping finansierades ett projekt präglat av hållbara byggmetoder och energilösningar. Projektet bestod av 26 studentlägenheter. Projektet är färdigbyggt och 156 privata investerare erhåller nu sitt investerade kapital tillsammans med avkastningen på tio procent. Totalt reste Tessin 15,19 miljoner kronor till projektet.

På Kungsholmen i Stockholm har en före detta kontorslokal konverterats till 13 lägenheter. Alla lägenheter är nu sålda och 133 investerare får nu tillbaka sin investering på 15 miljoner kronor samt ränta på åtta procent.

På Värmdö har ett fastighetsbolag upprättat tolv bostäder i form av fyra parhus och fyra fristående minivillor. 85 av Tessins investerare bidrog med kapital om cirka tio miljoner kronor och får investeringen återbetalad tillsammans med tio procent ränta redan innan första advent.

– Det är väldigt kul. Vi har gasat på väldigt mycket de senaste två åren och de här återbetalningarna bevisar att det här är en modell som är här för att stanna, säger Tessins vd Jonas Björkman till Fastighetssverige.

– Det är väldigt kul att många av projekten som finansierats i år och förra året är klara och återbetalda, fortsätter han.

I slutet av december planeras även ytterligare en återbetalning av ett bostadsprojekt i Borlänge.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY