Image

NRP köper Rustas lager i Norrköping

Transaktioner Norska NRP, Ness Risan & Partners, köper Rustas jättelager i Norrköping i en sale leasebackaffär. När den pågående tillbyggnaden är klar omfattar fastigheten 117 000 kvadratmeter.
Publicerad den 20 Oktober 2017
Annons
Image

Rustalagret är en av de största logistikfastigheterna i Norden. Rusta har ett automatiserats system och 30 meters takhöjd.

- Vi ser det här som en av Nordens finaste fastigheter och är glada över att ha kunnat genomföra förvärvet, säger NRP:s transaktionschef Knut Ekfjord.

- Den här investeringen passar perfekt in i vår investeringsprofil. Fastigheten är modern och högklassig, strategiskt placerad, med ett långt hyresavtal med en stabil hyresgäst. Fastigheten är flexibel och kan möta Rustas behov av ytterligare tillväxt, säger Eirik Forthun, fondmanager på NRP.

Wilfast kommer att förvalta fastigheten.

Rusta har 108 butiker, varav 87 i Sverige, 19 i Norge och två i Tyskland.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige