Image

NREP köper 52 000 kvadratmeter i Finland

Transaktioner NREP Nordic Strategic Fund gör sitt första förvärv i Finland, en logistikanläggning på 52 000 kvadratmeter.
Publicerad den 4 Juni 2014

NREP Nordic Strategic Fund köper en 52 000 kvadratmeter stor logistikanläggning i Hämeenlinna, Finland, i en sale and leaseback-affär med Huhtamäki Oyj.

Det är fondens första förvärv i Finland.

- Investeringen fastställer NREP:s position som den största ägaren av moderna logistikfastigheter i Norden med en portfölj på över 550 000 kvadratmeter, säger NREP:s CIO Rickard S Dahlberg.

NREP Strategic Fund är en value add-fond som investerar i moderna logistikbyggnader i primesegmentet, retailfastigheter med starka livsmedelsbutiker som ankarhyresgäster och bostäder i större och växande nordiska städer.

Fonden genomförde nyligen sin första stängning på 148 miljoner euro.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige