Image

NP3 köper i Sundsvall

Transaktioner NP3 har köpt två fullt uthyrda fastigheter i Sundsvall om sammanlagt 5 000 kvadratmeter. Det sammanlagda hyresvärdet ligger på cirka fyra miljoner kronor och fastighetsvärdet knappt 35 miljoner kronor. De tidigare ägarna stannar som hyresgäster i båda fastigheterna.
Publicerad den 9 Juli 2015
Andreas Nelvig. Bild: NP3 Fastigheter
Andreas Nelvig.

Båda fastigheterna har en direktavkastning som överstiger NP3:s snitt om åtta procent.

Den ena fastigheten om 2 800 kvadratmeter köper NP 3 av Bilbolaget Invest Sundsvall, som i samband med affären tecknade de ett nytt tioårigt hyresavtal. Vidare förlänger Bilbolaget sitt hyreskontrakt i Timrå där de redan är hyresgäst till NP3. Även det kontraktet är på tio år och fastigheten de hyr är på 6 187 kvadratmeter.

Bilbolaget Invest Sundsvall är en av norra Sveriges största bilhandlare med en omsättning om nära två miljarder 2014. Bolaget säljer både person- och lastvagnar och är återförsäljare av Volvo, Ford och Renault med flera.

Den andra fastigheten om 2 200 kvadratmeter köper NP 3 av Bilhallen E 14, som nu är huvudsaklig hyresgäst. Den genomsnittliga kontraktslängden är där fem år.

NP3 hade den 31 mars 52 fastigheter i Sundsvall med en uthyrningsbar yta om 148 000 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige