Image

NP3 köper i Östersund

Transaktioner NP3 Fastigheter har förvärvat sju fastigheter om sammanlagt 17 317 kvadratmeter och ett marknadsvärde om 95 miljoner kronor i Östersund.
Publicerad den 25 Augusti 2015
Annons
Image
Andreas Nelvig. Bild: NP3 Fastigheter
Andreas Nelvig.

Hyresvärdet ligger på 13,8 miljoner kronor. NP3 tillträder fastigheterna den 1 oktober.

Säljare är en privat fastighetsägare som har haft NAI Svefa som rådgivare.

Sex av fastigheterna är belägna på Odenskogs industriområde där NP3 redan äger flera fastigheter. Det finns många starka hyresgäster i beståndet bland annat Ahlsell, Almi Företagspartner och Posten. I och med förvärvet får NP3 en mer diversifierad fastighetsportfölj i Östersund.

Den har tidigare varit starkt exponerad mot handel (64 procent) eftersom Lillänge handelsplats varit den största delen av NP3:s bestånd i Östersund. Nu kommer handel stå för 46 procent och industri går från 26 procent till 44 procent av beståndet i Östersund.

NP3:s fastighetsvärde i Östersund uppgår nu till 430 miljoner kronor och hyresvärdet är 45 miljoner kronor. Ytmässigt uppgår Östersundsbeståndet till 47 000 kvadratmeter.

- Det är angeläget för NP3 att växa i Östersund; en expansiv residensstad som stadigt växer och därmed är en viktig marknad för oss. Vårt mål är att nå 100 000 kvadratmeter i varje marknadsområde och detta är en bra bit på vägen för oss i Östersund. Vi vill växa ytterligare i Östersund och letar löpande efter objekt på orten, säger vd Andreas Nelvig, NP3.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slumrande segmentet som kan bli nästa steg för Slättö

Bolag Slättös vd Johan Karlsson berättar för Fastighetssverige om utmaningarna hittills under året, hur han ser på marknadsläget och vad som blir Slättös viktigaste fokus under årets andra halva. Slättö är även nyfikna på att ta sig an något nischsegment framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige