Image

NP3 köper i Östersund

Transaktioner NP3 Fastigheter har förvärvat sju fastigheter om sammanlagt 17 317 kvadratmeter och ett marknadsvärde om 95 miljoner kronor i Östersund.
Publicerad den 25 Augusti 2015
Andreas Nelvig. Bild: NP3 Fastigheter
Andreas Nelvig.

Hyresvärdet ligger på 13,8 miljoner kronor. NP3 tillträder fastigheterna den 1 oktober.

Säljare är en privat fastighetsägare som har haft NAI Svefa som rådgivare.

Sex av fastigheterna är belägna på Odenskogs industriområde där NP3 redan äger flera fastigheter. Det finns många starka hyresgäster i beståndet bland annat Ahlsell, Almi Företagspartner och Posten. I och med förvärvet får NP3 en mer diversifierad fastighetsportfölj i Östersund.

Den har tidigare varit starkt exponerad mot handel (64 procent) eftersom Lillänge handelsplats varit den största delen av NP3:s bestånd i Östersund. Nu kommer handel stå för 46 procent och industri går från 26 procent till 44 procent av beståndet i Östersund.

NP3:s fastighetsvärde i Östersund uppgår nu till 430 miljoner kronor och hyresvärdet är 45 miljoner kronor. Ytmässigt uppgår Östersundsbeståndet till 47 000 kvadratmeter.

- Det är angeläget för NP3 att växa i Östersund; en expansiv residensstad som stadigt växer och därmed är en viktig marknad för oss. Vårt mål är att nå 100 000 kvadratmeter i varje marknadsområde och detta är en bra bit på vägen för oss i Östersund. Vi vill växa ytterligare i Östersund och letar löpande efter objekt på orten, säger vd Andreas Nelvig, NP3.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige