Image

NP3 köper hotell i Borlänge

Transaktioner NP3 Fastigheter har förvärvat en hotellfastighet i Borlänge om 6 753 kvadratmeter med Best Western Gustaf Wasa Hotell som huvudsaklig hyresgäst. Det underliggande fastighetsvärdet är cirka 48 miljoner kronor och hyresvärdet ligger på 4,5 miljoner kronor på årsbasis.
Publicerad den 1 September 2015

Tillträdesdag är den 1:a september.

Det drygt 30-åriga hotellet är beläget nära Borlänge resecentrum och består av drygt 100 rum, konferenslokaler, relax och restaurang. Hotellrörelsen är största hyresgäst med knappt 96 procent av hyresvärdet. Avtalslängden med hotellet är tio år. Övriga hyresgäster är Landstinget Dalarna och AB Borlänge biluthyrning. Även dessa hyresgäster har relativt långa avtal. Den vägda durationstiden för alla hyresgästerna i fastigheten är 9,75 år.

- Genom att förvärva vår första hotellfastighet så diversifierar vi vår fastighetsportfölj i Dalarna och uppnår en jämnare fördelning mellan de olika fastighetssegmenten. Vi tycker att det är spännande att förvärva ett hotell och är väldigt nöjda med att vi får en direktavkastning på denna fastighet som klart överstiger bolagets snittavkastning, säger Andreas Nelvig, vd på NP3 Fastigheter.

NP3 har sedan tidigare 17 fastigheter med en uthyrningsbar yta om 98 000 kvadratmeter i Dalarna (Falun/Borlänge). För NP3 kommer Gustaf Wasa Hotell bli tredje största hyresgäst i marknadsområde Dalarna.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY