Image

NP3 köper för 110 miljoner kronor

Transaktioner NP3 Fastigheter har i en affär med lokala investerare i Norrbotten köpt fastigheten Gällivare 12:334 till ett underliggande fastighetsvärde om 110 miljoner kronor. Förvärvet sker genom bolaget Företagscentrum i Gällivare AB.
Publicerad den 27 Mars 2015
Andreas Nelvig. Bild: NP3 Fastigheter
Andreas Nelvig.

Industrifastigheten Gällivare 12:334 har en yta om drygt 15 000 kvadratmeter och en markareal om 135 000 kvadratmeter. Hyresvärde uppgår till cirka 16,5 miljoner kronor.

Största hyresgästen är Metso som totalt står för cirka 40 procent av hyresvärdet. Totalt har fastigheten över 40 hyresgäster med en snittavtalslängd på cirka 3,5 år. Initial avkastning beräknas uppgår till drygt tio procent.

- Det är gynnsamt att vi stärker oss i Malmfälten vilket vi ser som en väldigt intressant marknad. Affären gör NP3 än mer lokalt närvarande i en geografi som vi tror på och där vi vill växa. Fastigheten har genomgått en stor förändring under de senaste åren och är i väldigt bra skick och att då kunna förvärva på tio procent gör det till en riktigt bra affär, säger Andreas Nelvig, verkställande direktör, NP3 Fastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY