Image

NP3 köper för 100 miljoner

Transaktioner NP3 Fastigheter köper bolaget Cederlöfs Fastigheter AB i Gävle till ett värde av 100 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Maj 2011
Bild: NP3

Bolaget innehåller sex fastigheter, som ligger väl samlade i Sörby Urfjäll.

Betalning sker delvis med en riktad nyemission till huvudägarna i Cederlöfs Fastigheter. Per-Olof Jämtberg från Cederlöfs får in i NP3:s styrelse.

- Det känns otroligt spännande att tillträda ett nytt marknadsområde, Gävle är en stad som vi i NP3 Fastigheter tror mycket på och vi ser fram emot fler affärer i Gävle, säger Andreas Nelvig, vd för NP3.

- Vi ser stora möjligheter i affären där vi får en bra direktavkastning men framförallt får vi tillgång till lokal kompetens i Gävle, främst via Per-Olof Jämtberg som har en lång erfarenhet i branschen men även bland de övriga delägarna. Att få tillgång till deras erfarenhet och lokalkännedom gör att vi kan fortsätta växa med riktigt bra affärer, säger Andreas Nelvig.

- Vi ser en stor potentialen i vår investering i NP3 Fastigheter och det skall bli väldigt inspirerande att vara en aktiv part i den tilltänkta expansionen av NP3, säger Per-Olof Jämtberg.

NP3 äger sedan tidigare fem fastigheter som förvärvades av Norrlandspojkarna vid årsskiftet.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige