Image

Notan för K2A:s tabbe: 146 652 kronor

Juridik Nasdaq Stockholm bötfäller K2A Fastigheter för att ha underlåtit att så snart som möjligt offentliggöra insiderinformation och för att inte på ett korrekt sätt ha skjutit upp offentliggörandet därav.
Publicerad den 6 Mars 2018

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB åläggs att betala ett vite på 146 652 kronor, motsvarande två årsavgifter, till Nasdaq Stockholm, det slår börsens disciplinnämnd fast.

I ett pressmeddelande beskriver nämnden bakgrunden till böterna:
"Den 30 juni 2017 offentliggjorde Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB ett pressmeddelande med information om att SBB genom sex transaktioner, hade sålt byggrätter i Stockholm och Nyköping.
Den 3 juli 2017 kl. 06:00 publicerade SBB ett pressmeddelande på sin hemsida med information om att SBB, HSB, K2A och Innovation Properties utvecklar 1 500 nya bostäder i Västerhaninge.
Två timmar senare, kl. 08:00, offentliggjorde K2A ett pressmeddelande med information om att Bolaget hade förvärvat byggrätter motsvarande cirka 350 bostäder i Västerhaninge Centrum från SBB.
K2A:s pressmeddelande innehöll en hänvisning till att informationen var sådan som Bolaget var skyldigt att offentliggöra enligt MAR. K2A har uppgett att Bolaget har tillämpat ett uppskjutet offentliggörande av insiderinformationen. Dokumentation om detta har inte upprättats", skriver disciplinnämnden.

Vidare skriver man att:
"K2A har vidgått de av Börsen påtalade förseelserna. Det är således klarlagt att Bolaget inte så snart som möjligt har offentliggjort insiderinformation och inte heller på ett korrekt sätt skjutit upp offentliggörandet av informationen i enlighet med vad som föreskrivs i punkt 3.1 i Nasdaq Stockholms Regelverk".

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige