Image

Norwegian Property gör miljardnedskrivningar

EKONOMI Norwegian Property skrev ner värdet på sina fastigheter med 1,688 miljarder norska kronor under årets andra kvartal. Det innebär en nedskrivning på 5,7 procent.
Publicerad den 11 Augusti 2008

Sammanlagt har den norska fastighetsjätten skrivit ner sitt fastighetsvärde med 1,809 miljarder norska kronor under årets första halva.

Nedskrivningarna bidrar till att Norwegian Propertys kvartalsresultat före skatt slutade på ett underskott på 1,072 miljarder norska kronor, att jämföra med motsvarande kvartal förra året, då det blev ett överskott på 1,142 miljoner norska kronor.

Norwegian Propertys fastigheter värderas nu till 28,5 miljarder norska kronor.

Norwegian Property hade för avsikt att sälja hotellbolaget Norgani under våren, men försäljningen blåstes av. Enligt norska medier har det ryktats att Norwegian Property tackade nej till ett bud på 11,2 miljarder norska kronor. Norgani värderas nu till 10,5 miljarder norska kronor.

- Jag vill inte säga så mycket om det slutgiltiga budet, men det var klart lägre än 11,2 miljarder. Vi har fått ett rykte om oss på marknaden att vi vill pusha på försäljningen, men vi säljer inget till ett dåligt pris, sa Norwegian Propertys Petter Jansen, på en pressträff angående halvårsrapporten, enligt Nenyheter.no.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige