Image

Norrvidden-värdet upp med 300 miljoner

Bolag Diös värderade vid årsskiftet Norrviddenportföljen till 6,1 miljarder kronor, medan köpeskillingen låg på 5,8 miljarder kronor. - Detta visar att förvärvet var och är en mycket bra affär för våra aktieägare och kommer att skapa mervärden under de kommande åren, skriver Diös-vd:n Christer Sundin i bokslutskommunikéns vd-ord.
Publicerad den 29 Februari 2012
Bild: Diös

Hela Diös värderas nu till 11,6 miljarder kronor, efter en värdeuppgång med 3,3 procent.

Koncernens rörelseresultat stiger till 483,5 miljoner kronor för helåret (424,6), vilket till stor del är en följd av värdeförändringar i fastigheter med 206,9 miljoner kronor (173,9). Resultat före skatt påverkas negativt av värdeförändringar av räntederivat med -88,2 miljoner kronor (3,5) och uppgår till 251,1 miljoner kronor (305,7).

- Som en effekt av att våra fastighetsvärden har ökat sjunker vår belåningsgrad till 69,2 procent (69,9), vilket ytterligare förstärker vår och min tro på att förvärvet är riktigt. Diös position på våra delmarknader är nu mycket stark och kommer att utveckla våra egna, våra hyresgästers och vårt samhällsintresse, till stor nytta för alla parter, skriver Christer Sundin.

Utdelningen blir 1,10 kronor per aktie (1,75). Antalet aktier har fördubblats så Diös delar, trots den minskade utdelningen per aktie, ut mer pengar än förra året.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport. – Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige