Image

Norrtälje kommun säljer för 132 miljoner

Transaktioner Norrtälje kommuns bolag Campus Roslagen säljer åtta kommersiella fastigheter – omfattande 23 500 kvadratmeter – för 132 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Oktober 2012

Köpare är Landera Invest, som därmed gör sin första investering av kommersiella fastigheter i Norrtälje.

Bolaget har fokus på Mälardalsregionen och köpte tidigare i år en bostadsfastighet i Rimbo av Roslagsbostäder AB med målsättningen att växa ytterligare i Norrtälje kommun.

Efter valet 2010 ombildades Norrtälje Industri- och Hantverkshus AB (Nihab) till Campus Roslagen AB. Den förändrade inriktningen innebar att bolaget uteslutande skulle ägna sig åt på utvecklingen av LV3:s gamla regementsområde till ett modernt campus med både utbildning och företagande. Övriga fastigheter i Norrtälje, Rimbo och Hallstavik skulle säljas på marknaden.

- Jag är mycket glad att försäljningen nu är genomförd, säger Carin Björfors, vd på Campus Roslagen AB. Nu kan vi helt koncentrera oss på att skapa ett attraktivt campus som en del av kunskapsregion Stockholm.

- Det är en bra affär för våra skattebetalare, säger Kjell Jansson (M), kommunstyrelsens ordförande. En kommun som Norrtälje ska inte hålla på med kommersiella lokaler utan satsa på att utveckla skolan och höja utbildningsnivån.

Rådgivare vid försäljningen har varit Magnusson Real Estate Advisors.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige