Image

Norrsken öppnar hubb i Spårvagnshallarna

Bolag Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken Foundation offentliggör nu sitt tredje verksamhetsområde, Norrsken House – Europas största hubb för entreprenörer som jobbar med att attackera världens stora samhällsutmaningar.
Publicerad den 5 September 2016
Spårvagnshallarna. Bild: Norrsken Foundation
Spårvagnshallarna.

Med premiär i januari 2017 lanseras nu det tredje verksamhetsområdet som blir Europas största hubb för entreprenörer som jobbar med att attackera världens stora samhällsutmaningar.

Platsen för hubben är anrika Spårvagnshallarna i centrala Stockholm. En lokal som när den byggdes 1905 huserade Stockholms spårvagnar, för att i mitten av 90-talet vara hem åt Moderna Museet. Nu renoveras den över 2 400 kvadratmeter stora industrilokalen och byggs om för att passa den nya verksamheten. Lokalerna kommer rymma kontorsplats för cirka 300 personer.

– Med Norrsken House tar vi nu nästa stora steg mot att bli den drivkraft för socialt entreprenörskap med fokus på teknik, som vi tycker världen förtjänar. Vad de här bolagen och personerna håller på med är livsviktigt. Det här är inte personer som bara ger sina pengar till välgörenhet - de ger sin själ. Vi fokuserar primärt på de som genom ny teknik och digitalisering löser gamla, men tyvärr fortfarande aktuella samhällsproblem, säger Niklas Adalberth, grundare Norrsken Foundation.

Fastighetsägaren Balder har varit en central del i att göra projektet genomförbart.

– Det här är ett enormt spännande projekt i en fantastisk lokal och vi är stolta över att kunna stötta Norrsken med vår kärnverksamhet, säger Balders vd Erik Selin.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige