Image

Norrporten hyr ut i Hunden

Uthyrning Norrporten har gjort klart med ett av dragplåstren i blivande handelskvarteret Hunden i centrala Luleå. Den nya hyresgästen flyttar in i drygt hälften av den cirka 4 000 kvadratmeter nya handelsytan.
Publicerad den 1 September 2011
Annons
Image

Det är varuhuset Åhléns som flyttar in i kvarteret Hunden.
- Åhléns i Luleå ska moderniseras för att förbättra, förenkla och förgylla livet för våra kunder och detta gör vi bäst i Luleås främsta handelsläge. Vi skapar tillsammans med Norrporten ett varuhus av mycket hög klass. Butikslokalen byggs i ett plan i anslutning till café, annan handel och hotell, säger Ann-Christine Edling Jönsson, Försäljningschef på Åhléns

Åhléns tar hela gatuplanet i anspråk med entréer både mot Storgatan och Skeppsbrogatan.
- När ett av Nordens starkaste varumärken satsar långsiktigt på Luleå centrum är det ett styrkebesked. Det nya varuhuset i bästa läge blir ett komplement till övriga butiker och gallerior, säger Leif Löfgren, marknadsområdeschef på Norrporten.

Fastighetsaktiebolaget Norrporten investerar 500 miljoner kronor i ett nytt kvarter längs Storgatan i centrala Luleå. I kvarteret, som ligger i direkt anslutning till nya Kulturens Hus, byggs hotell, kontor, butiker och lägenheter till en sammanlagd yta på 29 000 kvadratmeter. Markarbeten har inletts under sommaren. Hösten 2013 ska byggprojektet vara klart.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Coworking-nestorn om karriärens nästa steg

Bolag I februari 2019 såldes United Spaces till Castellum för 200 miljoner kronor. Grundaren och coworking-pionjären Göran Garberg har sedan dess varit kvar i bolaget i en rådgivande kapacitet, men nu känner han att tiden är mogen för nästa steg i karriären. För Fastighetssverige berättar han om bolagets framgångsresa, sin egen framtid och varför han tror att kontorsmarknaden går en snabb och omfattande förvandling till mötes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY