Image
Norra Europas största lager ska bli ännu större.
Norra Europas största lager ska bli ännu större. Bild: Jula

Norra Europas största lager blir ännu större

Bygg/Arkitektur Jula kommer under 2020 att bygga ut centrallagret i Skara med ytterligare 28 000 kvadratmeter.
Publicerad den 29 Oktober 2019

Totalt ger utbyggnaden drygt 90 000 fler pallplatser.

– Jag har tidigare varit tydlig med att "nu bygger vi inte större här, det är inte riktigt vettigt". Men, den tillbyggnad vi gör nu blir så otroligt kostnadseffektiv, med det bästa logistikläget och med en fantastisk personal, så nu kör vi etapp fem! Vi kommer med det nya centrallagret att kunna möta vår kraftiga expansion långsiktigt, och de flöden som tillkommer under satsningen på både e-handel och varuhus, säger Julas ägare och koncernchef Karl-Johan Blank.

Att Jula tänker långsiktigt i Skara behöver ingen tveka på efter beslutet att bygga ut ytterligare. Tillsammans med den nya utbyggnaden kommer Julas centrallager bli totalt drygt 178 000 kvadratmeter stort.

– Med satsningen på centrallagret skapar vi bra förutsättning till fortsatt expansion och tillväxt. Vi ska öppna minst tio varuhus nästa år och med utbyggnaden kan vi hantera accelerationen på ett långsiktigt hållbart och effektivt sätt, till nytta för våra kunder, säger Joachim Frykberg, vd Jula.
Den stora byggnaden värms upp av bergvärme, men även med hjälp av vindkraftverk som företaget sedan tidigare har investerat i.

Utbyggnaden av centrallagret kommer, förutom att skapar arbetstillfällen lokalt i Skara, även att stärka Skaraborg som en viktig knutpunkt för logistikverksamhet.

– Skara ligger otroligt bra till rent geografiskt för våra varuflöden till varuhusen i Sverige, Norge och Polen. Det är även nära till Jula Logistics logistikhubb i Falköping på Marjarpsområdet med effektiv tågpendel både till Göteborg och till Tyskland, säger Joachim Frykberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Säkerhet är kundnöjdhet för Specialfastigheter

Bolag Se hotbilden och bygg verksamheten därefter – det är så Specialfastigheter jobbar. Och det har gett resultat. – Man måste fråga sig vad säkerhet är och förstå hotbilden för att kunna bygga en verksamhet som ska klara den, säger Åsa Hedenberg, vd för Specialfastigheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY