Image
Helene Eriksson.
Helene Eriksson. Bild: Norlandia

Norlandia rekryterar för satsning i väst

Bolag Norlandia Health & Care Group (NHC) och dess fastighetsbolag NHC Property Development flyttar fram positionerna och genomför en storsatsning i Västsverige.
Publicerad den 18 Januari 2019

Med nytt kontor, nyanställd affärschef och en bred portfölj av välfärdstjänster är målsättningen att öppna förskolor, LSS-, trygghets- och äldreboenden på västkusten med omnejd.

NHC Property Development är NHC-gruppens fastighetsbolag. Affärside?n är att bygga och utveckla samhällsfastigheter på uppdrag av systerbolagen Norlandia Care, Norlandia Förskolor, Aberia och Hero. Genom nära samarbeten och dialog med kommuner och myndigheter tar man ett helhetsgrepp i varje projekt; från ide? och byggnation till fastighetens utformning.

Västsverige är företagets nya satsningsområde. Ansvarig för att bygga upp den nya verksamheten är nyanställda affärschefen Helene Eriksson. Hon har en civilingenjörsexamen i lantmäteri från KTH och har gedigen erfarenhet av affärsutveckling och ledarskap från sina tidigare positioner på Skanska och HSB.

– Helene har den erfarenhet, kontaktnät och kvalifikationer vi behöver för att lyckas ro våra projekt i hamn. Helene kommer backas upp av ett starkt team med construction managers, controller och analytiker samt NHC:s övriga supportfunktioner, säger Henrik Gidmark, vd för NHC Property Development.

NHC-gruppens affärsområden erbjuder idag en bred portfölj av välfärdstjänster med ett tydligt fokus på kvalitet, miljö och hållbarhet. Med en stor portion innovationsanda levererar man innovativa projektide?er för att hela tiden kunna erbjuda framtida förskolor och boendeformer till samhällets medborgare.

Gruppens Generationskoncept är ett exempel där man kombinerar förskola och äldreboende i samma fastighet för att överbrygga generationsgränserna och lära av varandra.

– Det känns fantastiskt att få vara en del av NHC och utveckla den svenska välfärdsmodellen. Jag är imponerad av bolagens värdegrundsbaserade arbetssätt och driv och engagemang att alltid ligga i framkant. Som boende och yrkesverksam i Göteborgsområdet med omkringliggande kommuner vet jag att det finns ett stort behov av dessa tjänster och inte minst nytänk, säger Helene Eriksson.

Helene Eriksson påbörjade sin anställning i december och utgår från NHC:s kontor vid Järntorget i centrala Göteborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige