Image
Nordr har förvärvat en fastighet intill Kvarntorget i Uppsala där bolaget planerar att utveckla ett nytt bostadskvarter med 80 lägenheter.
Nordr har förvärvat en fastighet intill Kvarntorget i Uppsala där bolaget planerar att utveckla ett nytt bostadskvarter med 80 lägenheter. Bild: Nordr

Nordr köper fastighet intill Kvarntorget i Uppsala – ska bygga 80 lägenheter

Transaktioner Nordr har förvärvat en fastighet intill Kvarntorget i Uppsala där bolaget planerar att utveckla ett nytt bostadskvarter med 80 lägenheter. Säljare av den aktuella fastigheten är Nikosan, som tidigare drivit egen verksamhet i de kommersiella lokaler som finns på fastigheten i dag. Målsättningen är nu att omvandla fastigheten och bygga bostadshus på fastigheten, med garage och moderna butikslokaler i bottenvåningen.
Publicerad den 29 Oktober 2020

– Vi är naturligtvis väldigt glada över det här förvärvet och vi ser en stor potential i den aktuella fastigheten. Det här är sannolikt det bostadsprojekt i Uppsala som ligger mest centralt och vi vet att det finns ett stort intresse för nya bostäder i det läget, säger Stefan Lifvergren, projektutvecklingschef på Nordr.

Kvarntorget är beläget centralt i Uppsala invid de välkända Kvarntornen. De nya bostadshusen kommer att bidra till att skapa en mer levande stadsmiljö mot Torkelsgatan men även mot torget i norr och öster. Kvarterets högsta hus blir elva våningar och de lägre husen blir fem och tre våningar. Lägenheterna som byggs kommer vara i varierande storlekar med 1-4 rum och kök. Säljstarten för bostäderna är planerad att ske under 2021.
– Nordr utvecklar bostadsfastigheter i storstadsområden och det här projektet är en viktig del av vår strategiska satsning på Uppsala, som är ett av dessa geografiskt prioriterade områden. Vi ser fram emot att utveckla den här fastigheten tillsammans med kommunen och bidra till att göra platsen än mer levande, säger Stefan Lifvergren.

Under de senaste åren har Nordr utvecklat en ny detaljplan för området tillsammans med Uppsala kommun som möjliggör den tilltänka utvecklingen av fastigheten. Den nya detaljplanen antogs av kommunen redan under 2019 och vann laga kraft i augusti 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här händer hos coworkingföretaget United Spaces

Bolag United Spaces ägs av Castellum och tillhandahåller flera anläggningar för coworking över landet. Fastighetssverige diskuterar med företagets vd Yvonne Sörensen Björud. Vi frågar hur det ser ut med nyetableringar och hur hon tycker att kontorsmarknaden är nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY