Image

Nordomatic köper norskt bolag

Bolag Fastighetsautomationsföretaget Nordomatic köper SD-Consult med säte i Oslo. Nordomatic tar därmed steget in på den norska marknaden.
Publicerad den 29 Juni 2017
Olov Schagerlund. Bild: Nordomatic
Olov Schagerlund.

Nordomatic är sedan tidigare ledande specialist på fastighetsautomation i Sverige och Danmark.

SDC ägs och leds av Erik Nordli som grundade företaget för 20 år sedan. Under denna tid har Nordli byggt upp en verksamhet med moderna tekniklösningar, kompetenta medarbetare och långa och förtroliga kontrakt och relationer med ett antal större fastighetsägare i Oslo-området. SDC omsätter 26 miljoner NOK och har 15 anställda.

- Det är ett stort steg för mig att lämna över ägandet till Nordomatic-koncernen, men vi är helt överens om att vi driver verksamheten vidare enligt nuvarande framgångsrecept. Med Nordomatic som industriellt och finansiellt stark ägare så ges nya möjligheter för SDC att arbeta proaktivt mot våra kunder och anta större projekt än vad vi tidigare har gjort. Det är ett spännande steg som jag hoppas ska bli bra för mina medarbetare och mina kunder, säger Erik Nordli, vd för SDC.

- Jag kan inte tänka mig en bättre start i Norge än att med SDC som en mycket uppskattad och respekterad specialist nu få möjligheten att etablera ett brohuvud. Vi vill på sikt öka tillväxtambitionerna i Oslo och i resten av Norge och här har vi goda och relevanta erfarenheter från både Sverige och Danmark. På kort sikt är det viktigast för oss att alla medarbetare trivs och delar ambitionerna med oss, samt att SDC:s kunder upplever detta som en positiv förändring, säger Olov Schagerlund, koncernchef Nordomatic.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Doldisbolag kniper eftertraktat brf-projekt – budade över flera tungviktare

Bostäder Fastighetssverige berättar mer om den eftertraktade tomten i det expansiva området där så väl bostadsbjässar som Balder som Wallenstam, Bonava och JM gick bet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY