Image
Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting.
Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting. Bild: Nordisk Renting

Nordisk Renting och Nobina i samarbete i Malmö

Transaktioner NatWest Nordisk Renting inleder samarbete med Nobina genom ett hyresavtal samt återköpsrätt avseende en strategisk kollektivtrafiksdepå på Mölledal i Malmö. Genom investeringen skapas förutsättningar att möta ett ökat resande och samtidigt säkerställa kollektivtrafikens behov och teknikutveckling.
Publicerad den 11 April 2019

Depån på Mölledal är i dag ett viktigt nav för både stads- och regiontrafiken i och omkring Malmö. Anläggningen har plats för cirka 140 bussar och är specialanpassad för att kunna serva och underhålla både elbussar och de 24-meters superbussar som Nobina trafikerar i samarbete med Skånetrafiken.

Genom en infrastruktur för laddning av elbussar och tankning av biogas i kombination med minimal tomkörning, är depån en viktig faktor för minskad miljöbelastning och en effektivare kollektivtrafik. Byggnaden har en total yta på 3 600 kvadratmeter och tomten omfattar cirka 37 600 kvadratmeter.

– Vi är mycket glada över att etablera samarbete med Nobina avseende denna strategiskt viktiga infrastruktur, säger Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting. Affären är helt i linje med vår kärnverksamhet, att bistå våra kunder med långsiktigt kapital till strategiskt viktiga fastigheter, samtidigt som vi erbjuder dem förutsägbarhet och kontroll genom återköpsrätt.

– För att öka vår förmåga att möta den snabba kollektivtrafiktillväxten i Skåne känns det bra att vi nu investerar långsiktigt i Mölledalsdepån i Malmö. Redan idag är denna ett nav i vår verksamhet för både stads- och regiontrafiken. Nu har vi riktigt bra förutsättningar att kunna utveckla en ännu mer pålitlig och punktlig kollektivtrafik liksom att göra Mölledalsdepån till en ännu bättre arbetsplats för våra medarbetare, säger Jonas Kempe, marknadsdirektör och vice vd i Nobina Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige