Image

Nordika tar in mer kapital

Bolag Nordika expanderar och tar in svenskt och finskt pensionskapital. Genom de tillkommande investerarna uppgår Nordikas kapitalbas nu till cirka en halv miljard kronor. Kapitaltillskottet kommer att användas till en fortsatt expansion.
Publicerad den 16 Februari 2012
Jonas Grandér. Bild: Nordika. Bild: Nordika
Jonas Grandér. Bild: Nordika.

– Vi är stolta över förtroendet att få förvalta långsiktigt pensionskapital åt några av Nordens mest eftertraktade institutionella investerare. Det sker i en tid av finansiell oro där endast en handfull aktörer framgångsrikt fått in kapital institutionella investerare. Nordika har ett brett mandat från sina investerare och vi bygger nu vidare på den befintliga portföljen med nya förvärv av fastigheter och fastighetsrelaterade tillgångar. Ambitionen är att vi inom två till tre år har en volym om cirka 2-3 miljarder kronor i värde, säger Jonas Grandér, vd för Nordika och grundare av bolaget.

I samband med den utökade kapitalbasen har en rekryteringsprocess påbörjats för att växa organisationen. Primärt efterfrågas duktiga och drivna medarbetare inom asset management samt ekonomifunktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills ser en fragmenterad fastighetsmarknad

Bolag Savills analyschef Peter Wiman beskriver för Fastighetssverige vad han tror om utsikterna för olika delar av fastighetsmarknaden. Bilden av detaljhandeln är för negativ enligt rådgivningsföretaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY