Image

Nordika köper handelsfastighet för 110 miljoner

Transaktioner Nordika Fastigheter köper en nybyggd handelsfastighet i Gävle för 110 miljoner kronor. Säljare är det danska börsnoterade bolaget TK Development.
Publicerad den 31 Oktober 2012
Jonas Grandér. Bild: Nordika. Bild: Nordika
Jonas Grandér. Bild: Nordika.

Fastigheten ligger i Hemlingby handelsområde, södra Gävle, och har en uthyrningsbar area om cirka 8 300 kvadratmeter. Fastigheten är fullt uthyrd till ÖoB, Rusta, Jysk och Stadium Outlet på långa avtal.

- Det är glädjande att förvärva en nybyggd handelsfastighet i ett attraktivt handelsområde med starka hyresgäster. Vi är positiva till Gävle som stad och Hemlingby som ett centrumnära handelsområde. Fastigheten kompletterar Nordikas övriga innehav väl och givet konjunkturen ser vi den defensiva hyresgästmixen som bland de bästa, säger Jonas Grandér, vd på Nordika.

- Vi är glada över att ha gjort vår första affär med Nordika Fastigheter och vi ser fram emot att göra fler affärer med dem i framtiden. Hemlingby är utan tvekan en av framtidens handelsplatser i Gävle, vilket den mycket framgångsrika öppningen av butikerna kan bekräfta. Det fantastiska läget med god synlighet från E4:an, samt det korta avståndet till centrala Gävle gör att vi tror att denna handelsplats kommer att växa även i framtiden. Detta stöds av att det är starka handlare som har etablerat sig i vårt projekt samt i området i övrigt. Därför ser vi naturligtvis fram emot att fortsätta att utveckla handelsplatsen med ytterligare en etapp i Hemlingby, säger Dan Faester, vd på TK Development.

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY