Image

Nordika köper handelsfastighet för 110 miljoner

Transaktioner Nordika Fastigheter köper en nybyggd handelsfastighet i Gävle för 110 miljoner kronor. Säljare är det danska börsnoterade bolaget TK Development.
Publicerad den 31 Oktober 2012
Jonas Grandér. Bild: Nordika. Bild: Nordika
Jonas Grandér. Bild: Nordika.

Fastigheten ligger i Hemlingby handelsområde, södra Gävle, och har en uthyrningsbar area om cirka 8 300 kvadratmeter. Fastigheten är fullt uthyrd till ÖoB, Rusta, Jysk och Stadium Outlet på långa avtal.

- Det är glädjande att förvärva en nybyggd handelsfastighet i ett attraktivt handelsområde med starka hyresgäster. Vi är positiva till Gävle som stad och Hemlingby som ett centrumnära handelsområde. Fastigheten kompletterar Nordikas övriga innehav väl och givet konjunkturen ser vi den defensiva hyresgästmixen som bland de bästa, säger Jonas Grandér, vd på Nordika.

- Vi är glada över att ha gjort vår första affär med Nordika Fastigheter och vi ser fram emot att göra fler affärer med dem i framtiden. Hemlingby är utan tvekan en av framtidens handelsplatser i Gävle, vilket den mycket framgångsrika öppningen av butikerna kan bekräfta. Det fantastiska läget med god synlighet från E4:an, samt det korta avståndet till centrala Gävle gör att vi tror att denna handelsplats kommer att växa även i framtiden. Detta stöds av att det är starka handlare som har etablerat sig i vårt projekt samt i området i övrigt. Därför ser vi naturligtvis fram emot att fortsätta att utveckla handelsplatsen med ytterligare en etapp i Hemlingby, säger Dan Faester, vd på TK Development.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Petter Stordalen är ingen förvaltare"

Bolag Stordalenägda Strawberry samlar all verksamhet inom fastighet under en ledning. Daniel Stenbäck blir vd för Strawberry Forever och Strawberry Brothers, samt styrelseordförande för Strawberry Properties. Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige varför Petter Stordalen gör de här förändringarna, hur de arbetar vidare med transaktioner efter den jättelika hotellförsäljningen i Stockholm nyligen och när han tror att hotellmarknaden har återhämtat sig till tidigare nivåer igen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY